Logo GM Real

Alles begint bij een goed gesprek

Onze werkwijze begint met het luisteren naar wat u wil en wat u van ons verwacht en wij beantwoorden graag al uw juridische, stedenbouwkundige, fiscale en financiële vragen en dit op basis van onze expertise. Als eigenaar bent u natuurlijk in de eerste plaats op zoek naar het hoogste rendement van uw eigendom! Het hoeft geen betoog dat de waarde van een projectgrond en een projecteigendom wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals de omgeving, de woonbehoeften, de stedenbouwkundige mogelijkheden (al dan niet aanwezige bouw- of verkavelingsvoorschriften, Bijzonder Plan van Aanleg), omringende faciliteiten,… en zo veel meer.

Bent u eigenaar van een projectgrond?

Dan bepalen we eerst de waarde van uw bouwgrond. Die is afhankelijk van ligging, bouwvoorschriften, verkavelingen in de buurt, eventueel een Bijzonder Plan van Aanleg en zo veel meer. Daarna bespreken we samen met u de mogelijke opties: verkopen, recht van opstal of ruilovereenkomst.

Wat is het recht van opstal?

Met kennis van zaken

Voordat we ons kunnen uitspreken over de waarde van een projectgrond is het noodzakelijk dat we een haalbaarheidsstudie en een marktanalyse opmaken. Dit op geheel vrijblijvende basis. Voor de opmaak van een haalbaarheidsstudie is het belangrijk dat we beschikken over de bouwmogelijkheden. We moeten, met andere woorden, een idee hebben van het aantal appartementen dat we op die projectgrond kunnen vergund krijgen en dus realiseren.

Werkwijze

Afhankelijk van de beschikbare informatie die u of de gemeentelijke diensten ons kunnen toevertrouwen (zoals stedenbouwkundige informatie, metingsplan terrein, …..) doen wij al dan niet beroep op de diensten van een lokale landmeter en/of een architectenkantoor. Wij werken samen met gerenommeerde architecten die op basis van eerste ontwerpen ontegensprekelijk zoeken naar het delicate evenwicht tussen rendement, schoonheid, functionaliteit en comfort. Onze ervaring leert dat lokale besturen hier heel veel belang aan hechten! In samenspraak met de stedenbouwkundige ambtenaar krijgen wij op basis van het voorontwerp een duidelijk beeld over de bouwmogelijkheden zodat wij u onze haalbaarheidsstudie kunnen toelichten en concrete cijfers op tafel kunnen leggen.

Betrokken tijdens het hele proces

Wij willen beklemtonen dat u als eigenaar, tijdens deze verschillende fase(s), nauw betrokken blijft in het evaluatieproces zodat u altijd beschikt over correcte en betrouwbare informatie. Transparante en duidelijke communicatie vormen hoe dan ook de basis van een gezonde en betrouwbare samenwerking!

Goesting in vastgoed ?

Voor we verder praten, tonen wij u al eens een project dat afgewerkt is. U ziet dan met uw eigen ogen hoe hoog we de lat leggen. Pas als u helemaal overtuigd bent, kunnen we onze werkwijze en samenwerking verder bespreken.

Zit mee aan tafel

Kiest u voor een recht van opstal en blijft u dus de eigenaar van de projectgrond, dan nodigen wij u uit om samen met ons rond de tafel te zitten om de werkwijze te bespreken. We spreken af met de architect voor een eerste schetsontwerp. We zetten ook een tuinarchitect aan het werk om ons project helemaal in te passen in de omgeving. Daarna gaan we samen langs bij de gemeente om ons project voor te stellen en alle mogelijkheden te bespreken.

Wij verhogen uw wooncomfort

Verhuizen van een grote eengezinswoning met tuin naar een nieuwbouw appartement is meestal een emotionele en moeilijke stap. Wij begrijpen dat u een woonappartement zoekt met een groot ruimtegevoel, en doen er alles aan om uw wooncomfort zowel binnen als buiten tot in de details te optimaliseren.

Geen blokkendozen

Bij GM Construct kiest u zelf de indeling van uw appartement. Ook alle afwerkingskeuzes zijn à la carte. Wij weten dat u niet van standaardkeuzes houdt en al evenmin van te krappe woonoppervlaktes. Wij bouwen dus geen “blokkendozen” van 13 in een dozijn maar kiezen voor een zo groot mogelijk wooncomfort, in harmonie met een groene tuinomgeving.

Ook uw toekomstige huurder weet wat hij wil en kiest zijn huurappartement eveneens in functie van ruimte, ligging, architectuur en binnenafwerkingen, een lage energiefactuur met goede ventilatie- en isolatienormen. Door het krappe aanbod op de verhuurmarkt, staat een nieuwbouwappartement altijd met stip op nummer één op het verlanglijstje van een goede huurder.

Aan de slag met GM Construct

Contacteer ons