onze aanpak

GM Real Construct geeft uw vastgoed een nieuw leven. We houden rekening met de persoonlijke en emotionele geschiedenis van uw woning of bouwgrond wanneer we een nieuw project opstarten.  Het is als eigenaar nooit vanzelfsprekend om een woning te verkopen of af te breken. Al zeker niet als de woning al jaren eigendom is van uw familie.

GM Real Construct begrijpt de emotionele impact van een dergelijke verkoop en neemt de tijd om de familiale gevoeligheden respectvol te benaderen. Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken we onze manier van werken en verduidelijken we ons standpunt met betrekking tot de architecturale en financiële meerwaarde van een nieuwbouwproject.

aanpak stap 1

Onze werkwijze begint met het luisteren naar wat u wil en wat u van ons verwacht en wij beantwoorden graag al uw juridische, stedenbouwkundige, fiscale en financiële vragen en dit op basis van onze expertise. Als eigenaar bent u natuurlijk in de eerste plaats op zoek naar het hoogste rendement van uw eigendom! Het hoeft geen betoog dat de waarde van een projectgrond en een projecteigendom wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals de omgeving, de woonbehoeften, de stedenbouwkundige mogelijkheden (al dan niet aanwezige bouw- of verkavelingsvoorschriften, Bijzonder Plan van Aanleg), omringende faciliteiten,… en zo veel meer.

aanpak stap 2

Voordat we ons kunnen uitspreken over de waarde van een projectgrond is het noodzakelijk dat we een haalbaarheidsstudie en een marktanalyse opmaken. Dit op geheel vrijblijvende basis. Voor de opmaak van een haalbaarheidsstudie is het belangrijk dat we beschikken over de bouwmogelijkheden. We moeten, met andere woorden, een idee hebben van het aantal appartementen dat we op die projectgrond kunnen vergund krijgen en dus realiseren.

aanpak stap 3

Afhankelijk van de beschikbare informatie die u of de gemeentelijke diensten ons kunnen toevertrouwen (zoals stedenbouwkundige informatie, metingsplan terrein, …..) doen wij al dan niet beroep op de diensten van een lokale landmeter en/of een architectenkantoor. Wij werken samen met gerenommeerde architecten die op basis van eerste ontwerpen ontegensprekelijk zoeken naar het delicate evenwicht tussen rendement, schoonheid, functionaliteit en comfort. Onze ervaring leert dat lokale besturen hier heel veel belang aan hechten! In samenspraak met de stedenbouwkundige ambtenaar krijgen wij op basis van het voorontwerp een duidelijk beeld over de bouwmogelijkheden zodat wij u onze haalbaarheidsstudie kunnen toelichten en concrete cijfers op tafel kunnen leggen.

aanpak stap 4

Wij willen beklemtonen dat u als eigenaar, tijdens deze verschillende fase(s), nauw betrokken blijft in het evaluatieproces zodat u altijd beschikt over correcte en betrouwbare informatie. Transparante en duidelijke communicatie vormen hoe dan ook de basis van een gezonde en betrouwbare samenwerking!

aanpak stap 5

Voor we verder praten, tonen wij u al eens een project dat afgewerkt is. U ziet dan met uw eigen ogen hoe hoog we de lat leggen. Pas als u helemaal overtuigd bent, kunnen we onze werkwijze en samenwerking verder bespreken.

aanpak stap 6

Kiest u voor een recht van opstal en blijft u dus de eigenaar van de projectgrond, dan nodigen wij u uit om samen met ons rond de tafel te zitten om de werkwijze te bespreken. We spreken af met de architect voor een eerste schetsontwerp. We zetten ook een tuinarchitect aan het werk om ons project helemaal in te passen in de omgeving. Daarna gaan we samen langs bij de gemeente om ons project voor te stellen en alle mogelijkheden te bespreken.

U heeft altijd twee keuzes

of beter: drie

Op zoek naar één of meerdere appartementen als investering? Dan bouwen wij voor u nieuwbouwprojecten die u makkelijk verhuurt dankzij onze kwaliteitsnormen: ruim, stijlvol en energievriendelijk. Bent u eigenaar van een projectgrond? Dan kunt u kiezen voor:

traditionele verkoop

U verkoopt uw grond aan ons. GM Real Construct betaalt u een correcte waarde in functie van wat er op uw grond mag gebouwd worden.

recht van opstal

U blijft eigenaar van de grond, en u geeft ons uw toestemming om er een vastgoedproject op te bouwen. Voor ieder appartement dat we verkopen, betalen we u dan de grondwaarde van het appartement. U zal op die manier een hogere totale verkoopprijs behalen dan bij een traditionele eenmalige verkoop van uw projectgrond. Dat is verkopen met meerwaarde.

ruilovereenkomst

Afhankelijk van de waarde van uw grond, krijgt u één of meerdere appartementen in ruil.

Blijf op de hoogte van onze projecten
en schrijf je in op onze nieuwsbrief.